Olen nähnyt lukuisia yrityksille suunnattuja tapahtumia Suomessa sekä ulkomailla ja huomannut, että tapahtumissa on lähes aina samankaltainen rakenne. Puhujat puhuvat 30 min – 60 min ja jossain välissä on aika verkostoitumiselle. Haasteena tässä on mielestäni se, että oppivatko osallistujat oikeasti jotain? Vaikka puhuja olisi kuinka hyvä, kuinka paljon me oikeasti muistamme siitä, kun arki taas koittaa. Kuten julkaisussa kirjoitan, ihmisen muisti on yllättävän lyhyt.
Mielestäni tapahtumien järjestäjien pitäisi panostaa siihen, että varmistamme, tapahtuman osallistujien oikeasti oppivan puheenvuoroista asioita, joita voi helposti siitää arkeen. Osallistujat pitäisi aktivoida kuuntelemaan sen sijaan, että kuunneltaisiin passiivisesti konetta ja Twitteriä selaillen. Vaihtoehtoinen ratkaisu tähän olisi, että aina puheenvuoron jälkeen osallistujat keskustelisivat pareittain, mitä puheesta jäi mieleen ja mitä on helpoin siirtää käytäntöön. Toinen vaihtoehto voisi olla keskusteluttaa pareja puheen jälkeen, jonka jälkeen voisi vielä esittää puhujalle kysymyksiä.
Tällainen malli esimerkkinä olisi mielestäni helppo toteuttaa, eikä vaatisi hirveitä taikatemppuja järjestäjiltä. Elämyksellinen Nordic Business Forum tuhannen euron lippuhinnalla voisi tulla vielä elämyksellisemmäksi, kun osallistujat oppivat enemmän. Onneksi me kokeilemme tällaista mallia meidän tapahtumassamme ensi keskiviikkona! Tapahtuman pääkoordinaattina on toiminut huikeaakin huikeampi tiimiläiseni – Maija Rummukainen. Olen joka päivä levollisuuden tunteessa, kun tuommoinen ammattilainen ottaa koordinaatio vastuun tapahtuman järjestämisestä.
Linkki Haaga-Helian verkkojulkaisuun, jonka kirjoitin ennen tätä blogikirjoitusta samasta aiheesta: https://esignals.fi/kategoria/yrittajyys/kaikki-hyoty-irti-yritystapahtumista/#d1d7c6f5